Eindresultaat!

Recept: Ongegist lavash

Anke Food 0 Comments

Een van mijn favoriete bak boeken is “Het complete bak kookboek”. In dit boek staat alles, van zoet gebak, tot broden en alles er tussenin. Een van mijn lekkerste tussendoortjes om te maken is ongegist lavash. Het klinkt heel moeilijk maar je kunt het vergelijken met een cracker. Het lekkere hieraan is dat je het helemaal naar jou smaak kan kruiden. Het lijkt misschien moeilijk, maar het is een heel makkelijk recept. Je bent het langste bezig met het uitrollen van het deeg, dus laten we snel beginnen.

Wat heb je nodig?

Ingredienten

Ingrediënten

 

Toppings

Toppings

Doe de bloem, het zout, de suiker en de boter in een foodprocessor. Meng het in korte stoten tot de boter is opgenomen.

boter-meel-suiker-zout

Boter-meel-suiker-zout

Voeg hierna geleidelijk de melk toe. Als je merkt dat het deeg iets te droog is, kun je eventueel nog een eetlepel melk toevoegen.

melk toevoegen

Melk toevoegen

Als je klaar bent hoort het deeg zo uit te zien. Wikkel het deeg in plastic en leg het 1 uur in de koelkast.

Volledig gekneed

Volledig gekneed

Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden.

190 graden

190 graden

Snij het het deeg in 4 gelijke stukken. Ik had een dubbele portie dus ik had 8 stukken. Je kan ervoor kiezen om dan 4 grote crackers te maken of 8 kleinere. Je kan alle kanten met het recept op!

Deeg Verdeeld

Deeg verdeeld

Rol het deeg zo dun mogelijk uit. Dit kan even duren! Ik had mijn deeg niet laten rusten in de koelkast daarom dat het voor mij nog moeilijker was. Bestrijk het met een beetje water en dan kun je los gaan met de kruiden.

uitgerold

Uitgerold

Leg het uitgerolde deeg op een bakplaat met bakpapier en doe ze voor 6 tot 8 minuten in de oven, totdat ze goudbruin zijn.

Op de bakplaat

Op de bakplaat

Laat ze hierna afkoelen op een rooster, dan worden ze ook krokant! En dan ben je klaar.
Ik vind het zelf wel leuk om verschillende kruiden te proberen. Ik had nu ook knoflook en chili geprobeerd, erg lekker!

Eindresultaat!

Eindresultaat!

Wat is jou favoriete bakboek?

X Anke

Geef een reactie