Rode Linzen Soep

Recept: Rode linzensoep

Anke Food 0 Comments

Een tijd geleden was ik op zoek naar een lekker recept voor rode linzensoep. In de meeste recepten die ik vond zaten erg veel ingrediënten in, of ingrediënten die ik niet zo lekker vind. Dus zo heb ik naar alle recepten gekeken en mijn eigen twist eraan gegeven. Het eind resultaat was super lekker! Het is een heel lekker, goedkoop recept voor een stevige lunch of als avondeten. Lekker met een broodje of Turks brood.

Ingrediënten

Ingrediënten

Recept voor 2-3 pers.
Ingrediënten:

– 300 gr. rode linzen
– 2 rode uien
– 1 rode peper
– 3 tenen knoflook, mag ook meer/minder
– 1 liter water
– 1-2 groenten bouillon tabletten (ligt aan hoeveel je nodig hebt per liter water)
– 1 blik tomatenblokjes á 400 gr.
– 1 pakje kokosmelk á 250 ml.
– Zout/Peper en eventuele kruiden naar smaak

Ook heb je een staafmixer nodig om de soep te pureren.

Bak de ui tot hij glazig is.

Bak de ui tot hij glazig is.

Voeg de knoflook en rode peper toe. Bak dit nog even mee.

Voeg de knoflook en rode peper toe. Bak dit nog even mee.

Doe ondertussen de linzen in een zeef/vergiet.

Doe ondertussen de linzen in een zeef/vergiet.

Was de linzen goed, ze hoeven niet geweekt te worden.

Was de linzen goed, ze hoeven niet geweekt te worden.

Voeg bij de ui,knoflook en rode peper het water en groente bouillon tabletten.

Voeg bij de ui, knoflook en rode peper het water toe en de bouillon tabletten.

Voeg hierna de linzen toe.

Voeg hierna de linzen toe.

Voeg het blik tomatenblokjes toe.

Voeg de tomatenblokjes toe.

Breng aan de kook en laat dit koken zolang als de linzen nodig hebben. Dit was bij mij tussen de 25 - 35 minuten.

Breng aan de kook en laat dit koken zolang als de linzen nodig hebben. Dit was bij mij tussen de 25 – 35 minuten.

Voeg de kokosmelk toe.

Voeg de kokosmelk toe.

Pureer de soep tot een gladde massa.

Pureer de soep tot een gladde massa met een staafmixer.

Breng op smaak met zout, peper en eventueel andere kruiden. Ik gebruik paprika poeder, kerrie en knoflookpoeder. Dit is geheel naar eigen smaak.

Breng op smaak met zout, peper en eventueel andere kruiden. Ik gebruik paprika poeder, kerrie en knoflookpoeder. Dit is geheel naar eigen smaak.

Rode Linzen Soep

En dit is het eind-resultaat, smakelijk!

Wat is jou favoriete soep?

X Anke

Geef een reactie