0

Recept: Havermout pannenkoekjes

Anke Food 0 Comments

Dit is voor mij een simpel en lekker recept als ik zin heb in iets anders. Deze pannenkoekjes zijn echt super lekker. Ik voeg altijd graag vanille extract toe aan het beslag, tenzij ik er natuurlijk vlees of kaas in wil toevoegen. Hoewel ik het originele recept van Uit Paueline’s Keuken heb gehaald, heb ik het wel een klein beetje aangepast. Ik kan ze iedereen aanraden, ze zijn heel fluffy, super lekker en simpel te maken.

Ingrediënten:
75 gram havermout
75 gram bloem
1 ei
2 theelepels bakpoeder
180 ml melk
Snufje zout
Olie om in te bakken
Toppings naar keuze

Optioneel:
1 theelepel vanille extract
Blauwe bessen
Appel
Kaas
Ham

1

Maal eerst de havermout tot een meel in een keukenmachine en doe deze in de beslagkom.

2

Meng de havermout met de bloem.

3

Voeg hierna het ei en de melk toe.

4

Meng dit geheel tot een glad beslag.

5

Voeg hierna het bakpoeder toe.

6

Optioneel: Voeg de vanille extract toe en meng dit door het beslag heen.

7

Doe wat olie in de pan en bak per drie, ligt aan de grootte van je pan, de pannenkoekjes aan beide kanten tot ze goud bruin zijn.

8

Optioneel: Voeg eventueel blauwe bessen, appel, kaas of ham hieraan toe.

10

En dan is dit je eindresultaat! Met dit recept kun je genoeg pannenkoekjes maken voor 2 personen. Mijn favoriete toppings zijn Ahornsiroop en citroen met een beetje poedersuiker.

Wat is jou favoriete pannenkoek topping?

X Anke

 

Geef een reactie