Uitgelichte Foto Broccoli Soep

Recept: Broccoli/Courgettesoep

Anke Food 0 Comments

Dit super simpele en gezonde soepje, is heerlijk als een lunch of als avondeten. Deze soep maak ik de laatste tijd vaker en vind deze erg lekker! Vooraf wil alvast zeggen dat als je geen broccoli fan bent, je deze soep alsnog lekker zult vinden! Mijn vriend houd ook niet van broccoli en vind deze soep ook erg lekker! Het ligt voornamelijk aan de kruiden die je toevoegt. Gewoon de combinatie van broccoli, de kruiden, courgette en de spekjes is echt heerlijk!

Ingrediënten

Ingrediënten

Recept voor 4 Pers.
Ingrediënten:
– 1 liter groente bouillon
– 500 – 600 gram Broccoli
– 1 Courgette
– 2 teentjes knoflook
– 1 ui
– Kruiden: Peper, paprikapoeder en kerriepoeder
– 250 gr. magere gerookte spekblokjes (optioneel of te vervangen door vegetarische spekjes)

Ook heb je een staafmixer nodig.

Bak als eerste de spekblokjes zonder boter of olie in de pan voor 5-7 minuten tot ze krokant zijn

Bak als eerste de spekblokjes, zonder boter of olie, in de pan voor 5-7 minuten tot ze krokant zijn.

Zodra de spekjes krokant zijn gebakken laat je ze uitlekken op een bord met keukenpapier

Zodra de spekjes krokant zijn gebakken laat je ze uitlekken op een bord met keukenpapier.

Voor de soep begin je met het aan fruiten van de ui

Voor de soep begin je met het aan fruiten van de ui in een beetje olie of boter.

Zodra de ui glazig begint te worden voeg je de knoflook toe en bak je die nog even mee

Zodra de ui glazig begint te worden, voeg je de knoflook toe en bak je die nog even mee.

Voeg hierna de courgette toe en bak deze even mee

Voeg hierna de courgette toe en bak deze even mee.

Dan voeg ik de kruiden toe, ikzelf gebruik kerriepoeder, paprikapoeder en peper. Dit kun je zelf toevoegen naar smaak

Dan voeg ik de kruiden toe. Ikzelf gebruik kerriepoeder, paprikapoeder en peper. Dit kun je zelf toevoegen naar smaak. Pas op met zout omdat je ook groentebouillon en later spekjes toevoegt die ook zout zijn.

Bak alle kruiden mee, dit zorgt ervoor dat de smaak van de kruiden intenser wordt.

Bak alle kruiden mee, dit zorgt ervoor dat de smaak van de kruiden intenser worden.

Voeg hierna de groentebouillon toe

Voeg hierna de groentebouillon toe en breng aan de kook.

Voeg de broccoli toe en breng opnieuw aan de kook

Voeg de broccoli toe en breng opnieuw aan de kook.

Zodra de soep kookt laat de 10 minuten koken, tot de broccoli gaar is

Laat de soep 10 minuten koken, tot de broccoli gaar is.

Zodra alle groente gaar is kun je de soep pureren

Zodra alle groente gaar zijn kun je de soep pureren met een staafmixer.

Nu kun je de soep proeven en op smaak brengen indien nodig

Nu kun je de soep proeven en op smaak brengen indien nodig.

En dit is het eindresultaat!

En dit is het eindresultaat, eet smakelijk!

Wat kook jij de laatste tijd vaker?

X Anke

Geef een reactie